Московски: Ситуацията в енергетиката наподобява фалита на банките през 1996 г.

„Ситуацията в енергетиката наподобява фалита на банките през 1996 година. Цялата система е в колапс. Задълженията на НЕК само през последната една година на управление на това правителство надминават 600 милиона. Дефицитът в системата на Националната електрическа компания е над 3 милиарда”. Това заявява депутатът от ГЕРБ и бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма Ивайло Московски пред „Фокус”, коментирайки мотивите на ГЕРБ да иска вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. По думите на Московски, проблемите са толкова тежки, че в ПГ на ГЕРБ намират за достатъчни аргументите, за да поискат вот на недоверие на министъра персонално по енергетика и икономика, а оттам и на целия кабинет. Бившият министър изтъква, че в енергетиката се наблюдават общо взето некомпетентност и до голяма степен умишлени действия за банкрутиране на системата.
Попитан за шансовете вотът на недоверие да успее, Московски казва, че ако парламентът действа по същия начин, както до сега, то без съмнение БСП, ДПС и „Атака” ще се обединят и този вот да не мине.
„Ние сме длъжни да светнем лампичката на българското общество и да покажем, че там предстои голям проблем. А той е факт и рано или късно балона ще се спука и хората трябва да са наясно, че освен чрез повишаването на цената на електроенергията може да се мине и през още по-драстични мерки, за да се стабилизира системата”, изтъква Ивайло Московски в интервю за „Фокус”.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Забелязах още преди няколко години, как опозицията (независимо коя!) винаги клати Валутния борд за да Го катурне. Ползите: 1. Катастрофално Падане от власт на “сегашните” и влизане на О-пози_цията на бял кон. 2. Разсичане на между-фирмените задлъжнялости, наброяващи милиарди лева, чрез хиперинфлация. 3. Лесно и безоблачно управление през следващите 2 мандата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.