Московски: Има сигнали за корупция в почти всички органи на министерството

„Регулярно получаваме сигнали за корупционни практики за почти всички органи в министерството и незабавно въвеждаме проверка. Където има сигнали, които излизат извън компетенциите на нашите органи, сезираме други”. Това каза транспортният министър Ивайло Московски в студиото на bTv в коментар на огромния корупционен скандал в „Автомобилна администрация“ и арестите на шефа на агенцията и 15 други служители на ръководни постове.

„Към момента не съм разпитван по този случай, но съм заявил готовност да съдействам”, каза още Московски. Министърът допълни, че е шокиран от това, което е показала проверката и в деня на спецакцията на ДАНС и полицията е разпоредил на всички служители в министерството да окажат максимум съдействие.

„Имаме идеи за вътрешно преструктуриране на системата, за да се върви в посока изваждане на част от правомощията на ДАИ, тъй като ние считаме, че тази практика създава прекалено много корупционен натиск”, обясни министърът на транспорта и информационните технологии. По повод на твърдението на независимия депутат Георги Кадиев, че председателят на Народното събрание Цецка Цачева е номинирала за поста арестувания шеф на ДАИ Цветелин Цветанов, Московски изтъкна само, че Цветанов никога не е бил негов избор. „Моята номинация беше Станимир Флоров и считам, че поне в превенцията на корупция, той би се справил много по-добре”, поясни министърът.

Ивайло Московски коментира темата по телефона и за Нова ТВ и отрече наличието на политически чадър над шефовете, заловени в корупция. „Очевидно е, че в контролните органи на Министерството на транспорта политически чадър няма, след като има реализация на разработки. Такава практика няма”, увери транспортният министър. Московски каза още, че не е знаел за спецоперацията в „Автомобилна администрация”, която по думите на премиера Борисов е била подготвяна четири месеца, вкл. с монтирането на СРС в кабинета на шефа на ДАИ, който се намира в сградата на министерството.

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.