Москов: Тежка е всяка реформа на ояли се структури

Фондът за лечение ще разглежда молби в срок, обеща Москов

Всяка реформа, която променя ояли се структури, е тежка, заяви министърът на здравеопазването Петър Москов в студиото на Нова ТВ. По негово мнение основен проблем в здравната уредба на България е “раздутата и фрагментирана болнична система”. Той посочи, че има масово дублиране на апаратура, специалисти и здравни заведения, което води до изтичане на пари. Министърът изтъкна, че пациентът трябва да престане да бъде футболна топка между отделни звена.

“Този, който е решил да се занимава например с онкология, няма да може да феодализира отделен епизод от вашето лечение, само защото така му харесва”, изтъкна Петър Москов. Здравният министър допълни, че целта на реформата е зад стените на една сграда да премине цялостното лечение на пациента – от диагностиката до постоперативната терапия.

За атаките на ДПС срещу здравната реформа Москов заяви: “Целта на ДПС не е здравният министър и здравната реформа, а разрушаване на коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок”.

Във връзка с изказванията на на лидера на ДПС Лютви Местан, който настоява за разкриването на цялата истина за КТБ, Москов заяви: “КТБ е била дворец за фараони, независимо дали те са били от ДПС или не. Да подкрепяш решенията, за които така или иначе има парламентарно мнозинство, е все едно да казваш, че слънцето ще изгрее”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.