Москов прогнозира нова проруска тройна коалиция

Фондът за лечение ще разглежда молби в срок, обеща Москов

БСП, АБВ и ДПС ясно формират нов пропутинистки блок, нова тройна коалиция. Така здравният министър Петър Москов (ДСБ) коментира по bTv излизането на АБВ от изпълнителната власт. Освен това Москов навърза оттеглянето на АБВ със защита на руските интереси у нас, вкл. с възможността България сама да добива газ и да стане енергийно независима от Русия. Според анестезиолога-министър в тази ситуация Реформаторският блок, ГЕРБ и Патриотичният фронт трябва да бъдат контрапункта на пропутинисткия блок и да работят за проевропейското бъдеще на България.

Прогнозата на Москов е, че предсрочни избори няма да има. Той се надява, че управляващото мнозинство ще стане по-стабилно. Москов уточни, че именно това е била причината да остане в правителството, след като ДСБ обяви, че излиза в опозиция.

Мястото на ДСБ не може да бъде в опозиция в тази ситуация, смята министърът. Москов обясни вчерашното си участие в преговорите на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по Изборния козекс с ПГ на ПФ и РБ с желанието си да спомогне да се запази стабилността на управляващото мнозинство.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.