Москов обеща до 6 месеца в София да няма чакащи за лъчеление

Някъде към март следващата година листата на чакащи тук в онкологията ще бъде ликвидирана и моментната потребност на пациентите да бъде задоволена. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов, който дойде на инспекция, за да се запознае с напредъка по разширяването на лъчетерапевтичния комплекс към СБАЛ по Онкология – ЕАД заедно с министър-председателя Бойко Борисов и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде “Фокус”.

Новата апаратура, която е на стойност 24 млн. лева, ще заработи в началото на декември. По думите на Москов, за да се реализира този проект, се е минало през много трудности и потушаване на чисто бандитски схеми.

Досега годишно на лъчетерапия през тази болница капацитетът на старите апарати беше за около 3000 души годишно. С тези два нови апарата, тези 3000 души годишно ще могат да бъдат лекувани в рамките на около 2 месеца”, обясни здравният министър.

Москов коментира и текстовете, свързани с комплексността на лечението, които бяха отхвърлени от ресорната комисия в парламента преди внасянето на законопроекта за здравната реформа в пленарна зала. По думите му, текстовете за комплексността се нуждаят от прецизиране и това ще стане при обсъждането им преди гласуването на първо четене.

Премиерът Бойко Борисов заяви своята подкрепа за здравната реформа на министър Петър Москов и в пленарна зала
ГЕРБ ще подкрепи идеята за сливане на лечебни заведения, в които пациентите ще се лекуват комплексно, заяви Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.