Монах се размонашил заради гейски мераци на свещеници

 37-годишният Люцкан Тенекеджиев разказа покъртителната си история в  „Съдебен спор“ по Нова телевизия. Когато бил на три години родителите му се разделили. Майка му го оставила на бащата и се оженила повторно. Бащата, който бил алкохолик, го завел в дом за сираци „Минко Минков“ в Ямбол. Там детето живяло до 18 години. През това време преживяло истински ужас, било бито и многократно изнасилвано. По думите на Люцкан, учителите и директора били наясно с издевателствата, но си мълчали. Той бил подложен дори на групово изнасилване от по-големи момчета.

Когато не можел повече да стои в дома, Люцкан се замонашил. Освен че водил служби там, той получавал неприлични предложения „аз да съм пасивния, те да са активните“. Той с мъка им отказвал. Единият от тези случаи бил в Бачковския манастир. Дядо Евтимий от манастира в Голямо Буково го карал да му търси гейове „в Бачковския, в Троянския манастир да му водя такива монаси да се забавлява“. Намирал съм“, призна той.

Заради това и по други причини Люцкан хвърлил расото. Сега, обаче, трябва да поднови личната си карта, а няма адрес, на който да се регистрира. Затова мъжът хваща пътя през нощта и 14 часа върви пеша от Сливен до Казанлък – 84 км, за да се срещне с биологичната си майка Иванка Димитрова. Молбата му е тя да му позволи да се регистрира на нейния адрес, за да може да получи лична карта.

При вида на сина си пред вратата, жената побърза да затвори. Тя сто пъти повтори, че нищо не може да направи, защото апартаментът е на сина й от втория брак. Отказа му и филия хляб, въпреки че не е ял с дни. Трогателната му история и признанието, че два пъти се е опитвал да се самоубие, не я развълнуваха особено. Тя заяви категорично, че не иска да го чува, не иска да го вижда, има друго дете, при което е на гости.

Водещата Нана и без това беше потресена от грубото отношение на майката и заяви, че на хората, които изоставят децата си, трябва да им бъдат забранени „репродуктивните процеси“. Когато, обаче, тя разбра, че Люцкан е второто дете, изоставено от Иванка на баща им алкохолика, вече се плесна по главата. Оказа се, че той има с 5 години по-голяма сестра, която не е виждал от 21 години.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.