Могерини: Изборите в ДНР и ЛНР са нелегитимни

Новыят върховен представител на ЕС по външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини заяви, что Европейският съюз намира за нелегитимни проведените в неделя президентски и парламентарни избори в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република и няма намерение да признава резултатите от тях.

В същото време руското Министерство на външните работи коментира, че изборите в ДНЛ и ЛНР са преминали като цяло при добра организация и висока избирателна активност.

Ние уважаваме волеизлиянието на жителите на Юго-Изтока. Избраните представители получиха мандат за решаване на практическите задачи по възстановяването на нормалния живот в техните региони, се отбелязва в съобщението на руското МВнР. Там смятат за необходимо да се предприемат активни стъпки за осъществянето на диалог между Киев и представители на ДНР и ЛНР.

Официалните власти в Киев, както и президентът Порошенко не признават изборите в ДНР и ЛНР, както и правото на самопровъзгласилите се републики изобщо да провеждат президентски и парламентарни избори.

Свързани публикации

1 Comment

  1. ЕС не признава Изборите , а Самообразувалите се “Републики” бяха и все още са подвластни на #ВЪНШНИ нелигитивни сили-Защо?

Leave a Reply

Your email address will not be published.