Младежите на ББЦ настояват Светлин Танчев да бъде изключен

Младежката структура на ББЦ разпространи свое отворено писмо до лидера на партията Николай Бареков, в което се твърди, че зам.-председателят на ББЦ е предал интересите на избирателите и формацията, поради което Бареков трябва да поеме политическата отговорност за изключването на депутата от всички постове в партията. Ето и пълният текст на писмото, публикувано от www.barecov.com:

ОТВОРЕНО ПИСМО

до Председателя на ПП „България без цензура” Николай Бареков

от Ръководството на Младежката организация на ББЦ

Уважаеми г-н Бареков,

През последните месеци сме зрители от първия ред на една бездарно написана и изиграна пиеса, наречена „парламентарна г(т)рупа на БДЦ”. Почти без изключение всеки представител на тази трупа изобразява най-безпринципното и най-некадърното политическо поведение, на което сме ставали свидетели. Слабите артисти, които превърнахме в народни представители, ежедневно се гаврят с нашия труд и доверието, което им дадохме.

Единодушното гласуване на нов дълг от 16 млрд. лв. беше само кулминацията в този театър. Докато стигнем до тук, се нагледахме на невежество, продажничество и всевъзможни примери за безпринципност от страна на нашите депутати. Един не знае кой е шеф на ДАНС, а иска вътрешна комисия. Друг ще легализира проституцията, за да узакони собствените си грехове. Трети и четвърти ходят да си правят поменни фотосесии с лица от властта, срещу които са си градили предизборните кампании и политическото определение. Да не говорим за робите от ПП ЛИДЕР, които могат и да минат за лобисти на Христо Ковачки, но по никакъв начин не се вписват в описанието за избраник, който защитава хората.

Доста! Предаването на цялата власт в парламентарната група и партията в ръцете на един човек беше грешен ход, който ни постави в зависимост. Вашият заместник-председател Светлин Танчев е просто поредният, който ни предаде и който злоупотреби с гласовете на 180 000 българи. Съмняваме се, че грубото нарушаване на интересите и решенията на партията е случайно, още повече, че мнението на господина за взимането на дълга се смени само за няколко минути. Чии интереси защитава Танчев дори не искаме и да гадаем, но сме сигурни, че не са нашите. Ясно е единствено, че нито Танчев, нито другите 11 от БДЦ, подкрепили дълга, имат куража и качествата да устояват на задкулисието, корупцията и модела „Ковачки”.

Сега, г-н Бареков, трябва да поемете отговорност и да платите цената за тази политическа грешка, защото, ако не платите сега, всички ние ще платим на следващите избори.

Приемете това писмо като искане към Вас и към Контролния съвет за изключването на Светлин Танчев като член на ПП „България без цензура” и освобождаването му от всички постове в партията. Нека с чиста съвест Танчев и депутатите му станат евтини клакьори на властта, но без да се ползват с нашето доверие. Мандатът им е до време, а на България не са й нужни втори ГЕРБ или ДСБ. Радваме се, че се освободихме от тези, които дойдоха в ББЦ заради келепира и желанието за власт на всяка цена. Нека всеки, който поставя личния, олигархичния или правосъдния си интерес над обществения, да тръгне по своя път. Само така ще можем да продължим да ходим с вдигнати глави, работейки за това да дойде времето за истинска промяна.

Никола Митев,
Председател на МББЦ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.