Митов: Конфликтът в Ирак ни заплашва с внос на терористи

Митов изтеглил кандидатурата ни за ООН в полза на Полша

“Заплахата от „Ислямска държава” е много голяма и сериозна. За първи път терористична организация се сдобива с такива територии, произвежда петрол и го продава. Първата стъпка трябва да бъде елиминирането на ислямистите в Ирак. Този конфликт не е далеч от нас и има опасност от внос на терористи”.
Това коментира в сутрешния блок на БНТ министърът на външните работи Даниел Митов. Той допълни, че повечето терористи, от които се опасяваме, имат европейски паспорти и могат да минават през нашата територия. Според Митов, точно поради тази причина трябва да работим в пълно съгласие с нашите западни съюзници, за да спрем преминаването на тези хора. Министърът изтъкна, че са необходими силни превантивни мерки.

“Изборният процес в чужбина ще бъде наблюдаван много пряко, за да бъдат избегнати всякакви нарушения. Призовавам всички наши сънародници зад граница да се възползват от правата си и да гласуват. Наясно сме с проблема за „мъртвите души” в избирателните списъци, но този проблем трябва да бъде адресиран към ЦИК”, каза още министър Митов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.