Мирослав Найденов: Цветанов, слез от сцената!

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е категоричен, че е бил незаконно подслушван от МВР за дълъг период от време – поне 3 години и половина. МВР по времето на кабинета „Борисов" масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството. Целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов, убеден е Найденов.

Усещах, че съм подслушван, тъй като имаше определени ситуации, които подсказваха подобно нещо, каза Найденов в сутрешния блок на bTv. Освен това Найденов имал и други наблюдения, свързани с външно наблюдение, осъществено от оперативни работници върху него.  По думите на бившия земеделски министър на него лично му е трудно да разграничи това подслушване и използването на СРС-та, кои са били законно поискани по това досъдебно производство и кои са били незаконни.

Подслушването е нещо, което със сигурност не трябва да се случва и Цветанов трябва да слезе от политическата сцена и да изчисти името си, категорично заяви Найденов. Така влачиш партията си и държавата си надолу. Ако прокуратурата продължаваше да слугува на МВР, аз нямаше да изляза сега и да говоря, но сега имам смелостта да го направя. Трябва да дам кураж и на останалите, които искат да говорят. Борисов не знаеше какво ще кажа днес, но имах моралното задължение да го кажа.

Найденов подкрепи думите на Емил Димитров, че Цветанов е отстранил всички близки до Бойко Борисов. Ако не подкрепим прокуратурата, ако не кажем "царят е гол" ще продължи това политическо мракобесие. Ако страхът витае няма да се оправим, има хора в тази партия, които работят от сутрин до вечер, и аз съм работил за тази партия, каза той.

Бившият министър съзря и някакъв сценарий в действията срещу него, свързан с предстоящите избори.

 „Това досъдебно производство е стартирало в края на 2009 година и то е държано в някаква ситуация, за да се позволи да бъде активирано в началото на предизборната кампания. Самите обвинения за мен са доста странни, да не кажа комични”, коментира Мирослав Найденов. – „Обвиняват ме в намерение за даване на подкуп, не за даване и то към мой подчинен, и то за връщане на ДДС. Второто обвинение е, че този основен свидетел е дал показания и аз съм го принудил да си ги промени. Третото е още по-абсурдно обвинение, че в миналото аз и депутати, които не знам кои точно са, сме оказвали влияние за решаване на обществена поръчка в ползва на определена фирма, която е загубила”, обясни още Мирослав Найденов.

Найденов бе близък съратник на Бойко Борисов още от времето, когато настоящият лидер на ГЕРБ бе кмет на София. Още тогава в публичното пространство витаеха съмнения за нередности в управляваното от Найденов общинско предприятие „Екоравновесие”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.