Мирослав Найденов оглави Съюза за стопанска инициатива

Мирослав Найденов, който през уикенда бе избран за председател на Съюза за стопанска инициатива (ССИ), си поставя като своя първостепенна задача да върне тази работодателска организация в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Бившият земеделски министър от кабинета “Борисов-1″, който преди години имаше доста вземане-даване с прокуратурата поема поста в ССИ от Стефан Софиянски (съден по три дела за корупция и оправдан) и веднага направи причинно-следствена връзка.

„През 2012 г. с удари под кръста Съюзът за стопанска инициатива е изваден от Тристранката. Ние сме една от първите работодателски организации. Репресиите по отношение на един човек от последните години се пренесоха върху съюза”, коментира Найденов, като изрази надежда това да е минало.

Самият той наистина успя да остави в миналото ядовете си с прокуратурата. Както и да остане с чисто съдебно минало и настояще. Припомняме, че като министър Найденов се раздели с поста си след изтекъл запис на разговор между него, Бойко Борисов и разследващия го за злоупотребите прокурор Николай Кокинов. В записа тримата си говорят за това как да защитават Мирослав Найденов от преследване от прокуратурата.

След низвергването си Найденов известно време се изживяваше като опозиционер и яростен критик на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. По-късно заедно с Емил Димитров и други отцепници от ГЕРБ Найденов стана съосновател на партия БАСТА, която веднага даде заявка да участва в управлението. По-късно трима от БАСТА пристанаха на ББЦ на Бареков, а преди парламентарните избори през есента на 2014 година Мирослав Найденов обяви на всеослушание, че БАСТА е готова да партнира безусловно на ГЕРБ. С което за пореден път партията си спечели квалификацията “патерица на ГЕРБ”.

Днес Мирослав Найденов огласява амбициите си да превърне ССИ в омбудсман на малкия, средния и фамилния бизнес. Според него в организацията членуват около 4000 фирми със 160 000 заети, което звучи повече от сериозно. Сред нейните бивши председатели е и бившият собственик на “24 часа” Петьо Блъсков, който днес притежава и ръководи “Труд”. Което обяснява защо на страниците на вестника веднага се освободи място за голямо интервю с новия председател на ССИ д-р (по ветеринарна медицина) Мирослав Найденов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.