Мирослав Найденов не се е отказал от политиката, ще пусне БАСТА на местния вот

Българите очакват лидер, който да заповяда: „Напред, след мен”, който да поведе хората, а не да ги командва от тила. Това коментира по bTv бившият министър на земеделието Мирослав Найденов. Той обясни, че не се е отказал от политиката и партията му БАСТА ще участва на предстоящите местни избори, но засега още нямала достатъчно мощ.

Стана ясно, че след оттеглянето си от земеделското министерство Найденов е продължил да се занимава с консултации на земеделски производители, които искат да получат евросубсидии.

Бих казал „баста” на злоупотребата с власт, на злоупотребата със специални разузнавателни средства, каза Мирослав Найденов, който беше замесен в няколко скандала и един от тях беше свързан с подслушване в първия кабинет на Борисов. Найденов бе един от участниците в прословутата “седянка” в дома на Борисов заедно с лидера на ГЕРБ и бившия прокурор Николай Кокинов. Разговорът между тях бе записан и изтече в медиите, като се смята, че записът е бил направен с устройство в дрехите на Мирослав Найденов. До разследване обаче изобщо не се стигна, тъй като проверката на прокуратурата по случая заключи, че в този разговор нямало данни за извършено престъпление от, когото и да е от тримата.

Самият Найденов бе низвергнат от ГЕРБ и стана обвиняем през март 2013 г., като бе привлечен към наказателна отговорност за подкуп, злоупотреба със служебно положение и принуда. По-късно се разбра, че това разследването е било образувано още през 2009 г. по сигнал до ДАНС за злоупотреби в Държавен фонд “Земеделие”. Найденов смята, че е станал жертва на клевета от страна на печално известната шефка на фонда Калина Илиева, нашумяла с фалшифицираната си диплома от германски университет.

На 6 февруари тази година стана ясно, че Софийската градска прокуратура (СГП) е прекратила разследването срещу Мирослав Найденов, тъй като основният свидетел по делото – бившият изпълнителен директор на Държавен фонд “Земеделие” Светослав Симеонов – “не е предоставил достатъчно ясни и конкретни факти, които да дават възможност да се поддържат обвиненията срещу Найденов”.

Свързани публикации

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.