Мирослав Найденов е поискал охрана

 Бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов е поискал от специализираната прокуратура да му бъде осигурена охрана, тъй като се страхувал за живота си. Държавното обвинение се е съобразило с желанието на и е предприело съответните мерки. Постановлението за защита е изпратено за изпълнение на главния секретар на МВР Калин Георгиев, съобщиха от прокуратурата.

Мирослав Найденове бил разпитан като свидетел по наказателното производство водено срещу Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров, за престъпления по чл. 387, чл. 311 и чл. 287а НК. Той бе призован буквално часове след като в ефира на bTv съобщи, че по нареждане на бившия вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е било подслушвано практически цялото правителство на ГЕРБ. За себе си Найденов каза, че е убеден, че през последните 3 години и половина е бил незаконно подслушван и дори следен. Найденов каза още, че

по времето на управлението на кабинета "Борисов" МВР масово е подслушвало незаконно, с което подкрепи твърденията в сигнала, даден от Станишев на главния прокурор Сотир Цацаров. Найденов призова Цветан Цветанов да се оттегли от политиката.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.