Министерството на туризма иска да въведе четири групи плажове

Групиране на плажовете по българското Черноморие предвиждат предложенията за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане на портала за обществени консултации strategy.bg.  Мнения  могат да се подават както в коментари под проекта , така и на електронния адрес на ведомството : [email protected] до края на следващия месец (до 29 септември 2017 г.) След това проектът влиза за обсъждане и гласуване от депутатите в Народното събрание.

Поправките, изготвени от Министерството на туризма, предвиждат да се въведат четири големи групи плажове: – в урбанизирани територии; – в неурбанизирани територии, но в близост до туристическа дестинация; – в неурбанизирани територии, които са отдалечени от туристически дестинации;
– плажове с ограничено ползване или развиване на специален вид туризъм.

В рамките на всяка група ще има и по три подгрупи, които ще се определят с наредба на министъра на туризма, която трябва да бъде готова до три месеца след приемането на законопроекта.

Плажовете, които не се отдадат на концесия, ще се управляват от Министерството на туризма и ще бъдат отдавани под наем за срок до 5 години, предвиждат текстовете.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.