Министерският съвет назначи девет областни управители

Със свое решение Министерският съвет назначи областни управители на Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Търговище, Велико Търново, Разград, Стара Загора и Ямбол., съобщиха от правителствената информационна служба.

Това са:

Муса Палев – област Благоевград. Висшето му образование е в областта на социалната педагогика и организацията и управлението на социално-педагогическите дейности. Специализира бизнес администрация.

Иван Каракашки – област Кюстендил. Той вече е бил на поста от 2005 г. до 2009 г. Бил е и зам.-областен управител на Кюстендил. Завършил е Национална спортна академия в София.

Иван Йорданов – област Пазарджик. От декември 2009 г. до сега е бил адвокат към Пловдивската адвокатска колегия. От януари 2008г. до ноември 2009 г. заема поста директор на Дирекция "Административно, правно и информационно обслужване" на община Пазарджик.

Венцислав Каймаканов – област Пловдив. До момента Каймаканов е бил съдружник и търговски представител на дружество в сферата на производството. В периода 2003 г. – 2009 г. е бил изпълнителен директор на "Пловдив – Юрий Гагарин БТ" АД. Завършил е Техническия университет в София със специалност "Технология на машиностроенето и металорежещи машини".

Емел Расимова – област Търговище. От 2007 г. досега Расимова е била зам.-кмет на община Попово, а между 2004 г. до 2007 г. е била председател на Общинския съвет на града. Завършила е Варненския свободен университет със специалност социален мениджмънт и социални дейности.

Георги Рачев – област Велико Търново. Той е бил председател на Общинския съвет в Горна Оряховица. Работил е в сферата на автомобилния транспорт. Магистър е по икономика и управление на транспорта.

Стоян Ненчев – област Разград. Бил е председател на Етичната комисия на Адвокатската колегия в Разград. Избран е за народен представител в Седмото Велико Народно събрание. От 1983 г. до 1992 г. е бил окръжен прокурор в Разград.

Живка Аладжова – област Стара Загора. Досега тя е била главен инспектор към Областната дирекция по безопасност на храни в Стара Загора. Магистър е по зооинженерство със специалност "Управление на системите за безопасност и качество на храните". Втората й магистърска степен е по специалност "Стопанско управление, административен и здравен мениджмънт" във Великотърновския университет.

Николай Пенев – област Ямбол. Той вече е заемал поста – от 2008 г. до 2009 г., а след това става общински съветник в Общинския съвет в Ямбол. По образование е електроинженер.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.