Министърът обеща “Биг Брадър” за всеки полицай

Нито за момент униформеният полицай няма да остава насаме с водача на автомобила без заснемаща камера. Това заяви в интервю за Нова ТВ министърът на вътрешните работи Веселин Вучков в коментар на скандалното видео в интернет, което показва как пътен полицай взема подкуп. Занапред, когато пътен полицай спира водач на автомобил, върху патрулния автомобил ще има камера и полицаят, който говори с водача, ще трябва да влиза в обхвата на камерата, обясни още министърът. Вучков допълни, че в МВР вече е задвижена процедурата за купуване на няколкостотин GPS, благодарение на които ще се знае местоположението на всеки патрулен автомобил в реално време. Докато се поставят тези устройства, контролът ще продължи да се извършва, както преди това.

Не може да се отрече, че при управлението на министър Цветан Цветанов много често полицейски акции се превръщаха в медийни шумотевици, което беше контрапродуктивно, заяви още Веселин Вучков. Той обеща отсега нататък да не се слагат наименования на полицейски операции. По думите на министъра, той иска да се работи само с прокуратурата упорито, не кампанийно. Според Вучков, бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е имал много силно присъствие в МВР. Сегашният министър на вътрешните работи отказа да коментира критиките към Цветанов за полицейщина и подслушване – имало дела и когато свършат, вече би могло да се коментира.

Вътрешният министър не отрече наличието на тревожно високо ниво на престъпност по селата, но каза също, че не може да обещае чак толкова голямо полицейско присъствие по места, защото хората не достигат.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.