Министър Танев: Ще подам оставка, само ако я поиска премиерът

Министърът на образованието Тодор Танев за пореден път даде явен знак, че не се съобразява и няма намерение да се съобразява с ръководството на Реформаторския блок и ще остане на поста си, дори и да бъде снето партийното доверие от него. За което всъщност вече се говори, както съобщи преди дни бившият министър на просветата Даниел Вълчев.

“Ако премиерът прецени, че има по-добър министър, който да свърши работата по-бързо и по-ефективно – тогава “да”, но по други причини, различни от това, би било голяма и печална грешка”. Така министър Тодор Танев отговори в кулоарите на парламента на журналистически въпрос дали би подал оставка. По думите на Танев, абсолютно винаги може да се намери някой, който да е по-добър в някое отношение от него, защото образованието е огромна система. Министърът предположи, че стилът му да търси максимално съгласие, консенсус до последния момент, което създава спокойствие в системата, не се харесва на някои, които “искат да бъде по-партийно”.

От първия ден и от най-близкото обкръжение има апетити към поста ми, каза още Танев. Министърът допусна, че е възможно акцията по сваляне на политическо доверие да е заради уволнени от ведомството кадри на ДСБ и Реформаторския блок.

Радан Кънев ме подкрепяше, ако е променил своето мнение, аз не знам, но го виждам, добави още Тодор Танев. Той лично нямал представа какво и как става на председателските съвети на Реформаторския блок, защото е представител на гражданската квота и като такъв не участвал в съвещанията на ръководството.

3 Comments

  1. Гражданин за човешко развитие на България says:

    ея т.н. реформатори са събрани от кол и въже, същото и това правителство, събрани в името на кокала. Леви, десни, мутри, борци срещу мутри, турци, борци срещу турци и националисти, привърженици на ЕС и привърженици на БГ

  2. Гражданин за човешко развитие на България says:

    Тея т.н. реформатори са събрани от кол и въже, същото и това правителство, събрани в името на кокала. Леви, десни, мутри, борци срещу мутри, турци, борци срещу турци и националисти, привърженици на ЕС и привърженици на БГ

  3. Тодор Танев е честен и разумен човек. Познавам го като преподавател и е един от най-добрите. Тодоре, не им се връзвай! Прави каквото намираш за правилно.

Leave a Reply

Your email address will not be published.