Министър обеща на корабостроителите да получат част от обезщетенията си

Всеки от съкратените работници от бургаските корабостроителници може да получи максимално 1200 лева. Това заяви министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, който се срещна с тях в Бургас, предаде БНР. Министърът обясни, че се очаква решението на съда по обявяване на процедурата в несъстоятелност на предприятието и след това регионалните структури и мобилните групи към "Социално осигуряване" ще помогнат на работниците  да подогтовят формулярите си за обезщетенията.

Няма да се получат обаче предвидените в закона до шест дължими неизплатени заплати. А що се отнася до старите задължения, министър Адемов каза, че процедурата, която може да бъде задействана и вече е задействана по съдебен път. Освен това всеки от работниците може да съди работодателя.

Въпреки сравнително добрата новина протестът на съкратените работници ще продължава. Това съобщи Веселин Кабов, бивш директор "Търговия и маркетинг" в бургаските корабостроителници, който представлява работниците.

Съкратените служители имат разрешение за протест до края на месеца и ще продължат да се събират пред банката-кредитор на фалиралото предприятие, за която те подозират, че е реалният собственик на вече преименованата корабостроителница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.