Министър Москов плаши с оставка, ако не сработи договореното мнозинство в НС

Фондът за лечение ще разглежда молби в срок, обеща Москов

Министърът на здравеопазването Петър Москов, който е представител на Реформаторския блок в правителството, заяви в студиото на bTv, че ще подаде оставка, ако договореното мнозинство с участието на РБ не сработи.

Според Москов правителството ще остане стабилно до момента, в който се взимат решения по механизмите, които са установени между коалиционните партньори, всяко друго нещо дестабилизира държавата.

“Ако не сработи мнозинството, аз ще се оттегля”, изтъкна Москов. По думите му, отсъствието от страната на силния човек в ГЕРБ – премиерът Борисов е било използвано за прокарването на лоши практики, проявили се при гласуването в парламента на спорните промени в пенсионното осигуряване. Както е известно, решенията за промените в осигурителната система бяха взети, докато Бойко Борисов беше в Брюксел.

„Съставянето на това мнозинство (ГЕРБ, РБ, АБВ, ПФ) беше с цената на компромиси. Идеята беше ДПС да бъде изолирано от механизмите на властта. И затова нарушаването на споразумението е във вреда на това България да направи конкретни крачки в бъдещето”, заяви Москов и добави, че няма как от ДПС в лицето на Пеевски да не са изпитвали удовлетворение след гласуването в петък.

Петър Москов нееднократно подчерта, че всяко едно решение трябва да е публично и да се взима след обсъждане, а не за един уикенд или под синдикален натиск. По думите му в момента кабинетът изрива обори.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.