Министър Коларова: МОН проверява за незаконни ислямски пансиони

Министърът на образованието и науката Румяна Коларова е разпоредила навсякъде в страната да бъде извършена проверка за съществуването на мюсюлмански пансиони в страната, в които децата изучават Коран, за нелегалното съществуване на които разказа неотдавна Нова телевизия. Това бе една от новините, които Коларова обяви при гостуването си в сутрешния блок на телевизията. Министърът си спомни, че преди 2-3 години е бил разкрит подобен пансион в Мадан. Коларова бе категорична, че МОН не е давало разрешение за откриване на подобен пансион в Крън.

Във всички училища в страната новата учебна година ще започне на 15 септември. Наводненията няма да попречат на навременното отваряне на училищата, категорична бе Румяна Коларова. Тя изтъкна, че успешното начало на учебната година е станало възможно заради усилията на общините и родителите, които са се включили във възстановяването на пострадалите сгради. На места учебният процес ще започне при неприключили ремонти, но това няма да попречи на нормалното протичане на учебния процес, увери Коларова.
Министърът на образованието се обяви недвусмислено проти благотворителната инициатива, подета от няколко училища в страната – на 15 септември децата да дарят пари в помощ на пострадалите от наводненията, вместо да купуват цветя за учителките си.
Убедена съм, че на 15 септември децата трябва да отидат с цветя на училище. На 15 септември и на 24 май трябва да има цветя, категорична бе Румяна Коларова. Според нея без цветя първият учебен ден няма да е никакъв празник, особено за първокласниците.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.