Министър Иванов: Вложителите в КТБ са в правото си да протестират

В действията на БНБ по случая с Корпоративна търговска банка (КТБ) липсва справедливост, хората са в правото си да протестират и да искат парите си. Това заяви министърът на правосъдието в служебния кабинет Христо Иванов пред Нова телевизия по повод протестите на вложителите в банката. Иванов изтъкна, че “важното е да има една предсказуемост и прозрачност в действията на БНБ, които ми се струва, че липсват. Хората са в правото си да настояват пред народната банка, която е регулаторът”, коментира правосъдният министър. Иванов допълни, че с еднократни действия няма да се получи връщане на доверието.

“Аз съм един от хората, чийто подпис стои под сигнала на “Протестна мрежа” срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев, но съм го подписал като гражданин”, заяви още Христо Иванов и допълни, че и сега следи какво се случва с този сигнал.

Във връзка с други публикации в медиите, свързани с това, че Иванов и други хора, свързани с протестите, са усвоявали чужди пари, министърът коментира, че са кандидатствали за проекти, обявени от донори и съответно са ги изпълнили. По този начин са получили и средства.

“За два месеца не мога да направя кой знае какво. Поставили сме си конкретни приоритети, които смятаме, че могат да се случат за този период. Най-важното е да се формулира конкретен план за съдебна реформа. Да разкажем в конкретна последователност какво трябва да се случи, за да започнат институциите да работят по-добре”, коментира министър Иванов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.