Министър Чобанов уволни Ваньо Танов от Агенция „Митници”

Със заповед на министъра на финансите Петър Чобанов директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов е освободен от длъжност, съобщиха от пресцентъра на Министерство на финансите.

Функциите на директор на Агенция „Митници" ще изпълнява досегашният й заместник-директор Борислав Борисов.

На практика Борисов прави това още от 26 юни, когато Ваньо Танов излезе в отпуск. Още тогава мнозина прогнозираха, че Борисов ще остане в.р.и.д. и след уволнението на Танов до избора на нов титуляр.

Борислав Борисов бе назначен за заместник-директор на митниците от Ваньо Танов през август 2009 г. на мястото на напусналия Красимир Николов. Борисов е в системата на митниците от 1995 г. и е специалист в методиката на митническата дейност и преди да стане заместник-директор, оглавяваше дирекция "Митнически режими и процедури".

Ваньо Танов бе първото назначение на Симеон Дянков, след като стана финансов министър през лятото на 2009 г., и винаги получаваше високи оценки за работата си. Защитавайки работата му, вицепремиерът дори влезе в открит конфликт с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Освобождаването на о. р. ген. Ваньо Танов от поста бе отдавна предизвестено, но се отложи във времето, тъй като Танов дълго време бе на лечение в болница, а след това излезе в отпуск по болест.

На снимката: Борислав Борисов

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.