Министър Бъчварова: Работим активно по убийството в Борисовата градина

„Последната информация, с която разполагам е, че се работи най-активно по записа от видеокамерите. Установено е лице, което отговаря по профил на евентуален съучастник или извършител или свидетел на престъплението”. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на журналистически въпрос за хода на разследването на гимназист в Борисовата градина. Бъчварова говори с репортери след участието й в церемония по пускане в експлоатация на нови пожарни автомобили в София.

Министър Бъчварова добави, че лицето, за което говори, трябва да бъде идентифицирано и се прилагат всякакви мерки затова.

„Не може да се каже все още какъв е. Той отговаря на профила, засечен от камерите и разчитам до няколко дни да имаме по-голяма яснота”, обясни министърът. По думите й, този казус е сложен, с много висока обществена значимост и по него се работи отговорно, а тя лично всеки ден се информира докъде е стигнало разследването. Видеозаписът от камерите обаче не бил достатъчно добър, че да се очертае лицето на този човек, а по силуета било трудно да се определи дори възрастта му.

Преди ден изтече информация, че евентуалният извършител вероятно е футболен фен, носи и обича ножове, лесно изпада в раздразнение и афект. Както е известно, при убийството е бил използван сгъваем нож от така нар. тип “пеперуда”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.