Министър Аню Ангелов: Между 8 и 10% трябва да е увеличението на заплатите в структурата на МО

Между 8 и 10% трябва да е увеличението на заплатите в структурата на Министерството на отбраната, каза пред журналисти в парламента министърът на отбраната Аню Ангелов. Той уточни, че в събота и неделя има разговори с премиера, с финансовия министър, като „се търсят всички икономии, които могат да бъдат направени”. „Връщаме една трета от контингента в Афганистан до края на януари, което ще облекчи бюджета”, каза още военният министър.

„Никакви социални придобивки не се отнемат, всички компенсации се запазват”, бе категоричен военният министър. По думите му, нашата армия  е единствената армия в НАТО, в която военнослужещите се пенсионират само при натрупване на съответен стаж. При другите армии има възраст за пенсиониране, обясни той.

„Важното е да получим това, което се договорихме в началото. Нито един военнослужещ не е получил нито лев от 2009 г. досега допълнително материално стимулиране. Всички други министерства на експертно ниво, изключвам политическите кабинети, са получавали такова стимулиране. Всички цивилни служители в МО са ощетени”, каза още Ангелов.

„Няма да допусна хората, които работят в Министерството на отбраната, да се делят на военнослужещи и цивилни служители. В МВР всички са с еднакъв статут. Искам да бъда еднакво полезен с моите действия в интерес на статута на всички”, категоричен е министър Ангелов.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.