Министър Адемов обеща финансова инжекция за бедните в края на зимата

Кабинетът ще подпомогне финансово хората с най-ниски доходи в края на зимния сезон, обяви социалният министър Хасан Адемов след края на днешното заседание на правителството, цитиран от електронното издание на „Стандарт”. Министърът обясни, че тепърва с Министерството на финансите ще бъде уточнено какъв ресурс да бъде използван за еднократната помощ.

“Търсим финансово балансиране на системата и търсим начин да подпомогнем тези, които не могат с доходите си да се справят сами, подчерта Хасан Адемов. Социалният министър припомни, че 120 милиона лева ще струва на хазната увеличението пенсиите от 1 юли. По думите на Адемов, каквато и мярка да предприемем в пенсионната система, няма да решим веднага проблемите.

Оказа се, че нуждата от време за справяне с проблема се отнасят с пълна сила и за детските добавки.

Не съм сигурен, че само парично подпомагане на семействата с деца ще реши проблема, каза Адемов. След което разясни и чисто финансовата страна на нещата. Оказа се, че 950 милиона лева са нужни на социалното министерство за детски надбавки, а бюджетът му за тази година за всички политики възлиза на 1,1 милиона лева.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.