Мили политици, погледнете по-надалеч от чергите си

Мили политици от всички черги,

С вашето решение да се гласува само в посолствата и консулствата в чужбина, показвате още веднъж, че …или не сте политици – демократи, или не сте въобще политици, или представлявате само себе си.

Тези, които обричате да не гласуват, са същите онези, които закърпват редовно окрадения от вас бюджет. Те са синове и дъщери, майки и бащи, братя и сестри на най- бедните в държавата ни. Те са онези, които са се доказали въпреки вас в странство и гурбет и с тяхната помощ оцеляват по голямата част от населението на България, което вие докарвате до … щях да напиша клишето – просешка тояга, …но много отдавна и това клише бледнее пред стореното от вас.

Вие, мили политици, милеещи за българщината, особено вие национал- патриоти, отнемате правото на заминалите по гурбет, на изучилите се в по добри университети, на успелите в чужди държави, дето няма такава шуробаджанащина, корупция, несвобода на словото, от правото им да изберат по- добри от вас и да променят страната ни към по добро. Тези наши български мъже и жени, които се разплакват като чуят българска песен или прочетат българска книга и на Трети март пеят с всичка сила просълзени, че татковината им им липсва, вие наказвате. Защо?

Вероятно, защото, те за разлика от нас, тук живеещите са видели и друг вид управление и ще поискат и ще намерят по- качествени личности да издърпат България от тинята в което вие ни вкарахте. Страхът ви, че блатото в което вие удобно сте се настанили ще бъде прочистено и вероятно, ще дойде Видовден и вас, който вие да посрещнете с нови костюми на големи черно бели райета

Мили политици,
все още имате възможност да се спрете. Да помислите. Да прецените и да дадете правото на всички българи, тук в България и в странство, да извадят татковината си от третата национална катастрофа в която ни набутахте.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.