Милена Дамянова: Ще помогнем на уволнената учителка

Регионалният инспекторат по образованието ще обсъди как да помогне на учителката от столичното 130-то училище, която влезе пияна в клас. Това заяви заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, цитирана от „Дарик”.

Дамянова посочи, че обществеността не би трябвало да се настройва срещу Илияна Иванова, защото тя е самотна майка на 3 деца и вероятно има тежка съдба. „Трябва да призная, че това е една тъжна история. С РИО ще направим всичко възможно да й помогнем, защото според мен тази жена има нужда от помощ. Искаме да намерим най-доброто решение".

По повод вчерашните промени в закона за семейните помощи, зам.-министър Дамянова поясни, че четвъртокласниците, които са посещавали детска градина и предучилищна показват по-добри резултати на изпити и външно оценяване. От друга страна – като причина за ниските резултати тя посочи социалната среда на децата, както и факта, че не при всички българския е майчин език. „Децата, които са били в детски градини 3 и повече години имат 49 точки повече от децата, които са пребивавали в детска градина 1 година или по-малко".

Милена Дамянова беше гост на шестото издания на инициативата Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.