Миков: Уволненият зам.-министър на МВР засега остава депутат

Уволненият „тричасов” зам.-министър на вътрешнитеработи Иван Иванов все още е народен представител в 42-то обикновено Народно събрание. Това стана ясно от думите на председателя на парламента Михаил Миков в отговор на журналистически въпрос.

Иванов беше уволнен, след като в медиите излезе информация, че през 90-те години е оглавявал за няколко месеца офиса в Шумен на застрахователната компания СИК. По думите на Михаил Миков Конституционният съд ще трябва да отсъди дали Иванов ще остане депутат. Все още обаче съдът не е сезиран по този въпрос, въпреки намерението на ГЕРБ да сторят това, така както направиха по казуса с отстранения председател на ДАНС Делян Пеевски.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров тепърва ще трябва да покаже как може да се справи като председател на Комисията по корупция и етика, коментира още председателят на Народното събрание Михаил Миков. Според него е много важно Сидеров да покаже, че може да се справи с дадената му отговорност.

Както е известно, днес президентът Росен Плевнелиев коментира, че избирането на Волен Сидеров за председател на парламентарната комисия по антикорупция и конфликт на интереси и парламентарна етика е не по-малко скандално отколкото избора на Пеевски за председател на ДАНС. Междувременно Сидеров си позволи от ефира на собствената си телевизия да нарече известна телевизионна водеща „проститутка” и „секс-играчка на мутри”.

Председателят на парламента Михаил Миков отговори на репортерски въпроси след закриването на учебната година на младшите магистрати, преминали успешно обучение в Националния институт по правосъдие.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.