Миков уверен, че БСП поема негативите от управлението

Председателят на НС Михаил Миков заяви, че БСП поема негативите от управлението с ДПС заради липсата на коалиционно споразумение и ясни разграничителни линии и отговорности по отношение на кабинета.

В предаването “Полиграф” по телевизия Bulgaria On Air той бе категоричен, че социалистите плащат по-висока цена от ДПС, непропорционална на отговорността за управлението в страната и “затова отиваме на избори”.

“Няма особена изненада – всяка от партиите тръгва за излизане от управленската конфигурация. Очевидно е, че след резултатите от европейските избори е необходимо да се отиде на предсрочни избори”, обясни той.

Миков призна също, че има „елемент на недобър политически стил”, когато това се прави от по-малкия партньор. Не бих го драматизирал, това ускори процеса, каза той.

Миков уточни, че предложението за предсрочни избори и задъжително гласуване е обсъждано във формат „членове на ИБ, парламентарна група“, а във вторник на Националния съвет дискусията ще продължи.

„Очевидно, че ранната есен е нашето желание и намерение, да се надяваме, че ще се стигне дотам“, коментира той. Председателят на НС заяви, че подкрепя дискусия за задължителното гласуване, предложено от Сергей Станишев.

По думите на Миков писмото от Европа за “Южен поток” не е издържано юридически. “Те проявяват съмнение дали е приложен нашият закон и директивата. Тази сутрин внимателно го прочетох – става въпрос за политическа атака на комисията в оставка, за да блокира проекта с политически съображения”, заяви председателят на НС. Миков призова политическите партии у нас да се запознаят с писмото и да преценят “къде застават”.

В момента имаме геополитическа битка в България и в този сблъсък ние пак ще изтеглим “късата клечка”, смята той.

1 Comment

  1. Много късно разбрахте същността на процесите, г-н Миков.

Leave a Reply

Your email address will not be published.