Миков с подарък за Борисов – футболна топка за ЧРД

Председателят на парламента Михаил Миков е подготвил от името на Народното събрание специален подарък за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес навършва 55 години. Борисов обаче от дни е във Вашингтон, така че специалният подарък първи видяха парламентарните репортери. Пред тях Михаил Миков написа върху топката “ЧРД”. След което обясни на журналистите, че топката е специална, “това е топката за Рождения ден на Борисов, това е топката “Бразука”, която е за финала на Световното първенство”.

Парламентарният шеф уточни, че подаръкът не е лично от него, а протоколен, затова топката ще бъде предадена на Борисов чрез протокола на Народното събрание.

Попитан дали с този подарък БСП символично прехвърля топката към ГЕРБ, Михаил Миков отговори в стила на Мечо Пух: “Всичко означава, много неща”. По думите на Миков, който е и член на ръководството на БСП, всеки може да тълкува подаръка за Борисов както си иска, включително да разглежда топката като въздух под налягане, защото тя това и представлява”.

Не бе забравена и прословутата кафеварка, превърнала се напоследък в знаков символ на някои сблъсъци между Миков и Борисов, за които може да се каже, че повечето пара отиваше в свирката… въпреки, че кафеварките нямат свирки, както някои от съдовете за варене на мляко.

Кафеварката е вече банална, отговори Миков на въпрос защо не е решил да зарадва Борисов за ЧРД с нов уред за приготвяне на кафе.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.