Миков: С актуализиране на бюджета служебният кабинет обслужва ГЕРБ

„Получих една странна покана от министъра на финансите в служебния кабинет за обсъждане на актуализация на бюджет. Представете си актуализация на бюджет внесена от служебен кабинет, това е нещо, което звучи абсурдно”, категоричен бе председателят на БСП Михаил Миков в предаването „Седмицата” в ефира на Дарик радио. Според Миков е очевидно, че от служебния кабинет и президента се прави опит за онази актуализация, която ДПС и ГЕРБ приеха в края на 42-то НС.
„Мисля, че едно такова обсъждане преди изборите и преди да е ясна политиката, която да се води законопроекти за промени в бюджета са абсолютно невъзможни”, заяви Миков. Той бе категоричен, че не е работа на служебния кабинет да участва в предизборната кампания върху една платформа, която помним от последните дни на предишното НС. – „Това, което може да направи служебното правителство е да си върши работата по отношение на приходите, а не постоянно да генерира апокалиптични картини и да обосновава актуализация на държавния бюджет с някакви политики зад които не стои никаква парламентарна подкрепа”, завърши Михаил Миков
В следващото правителство трябва да влязат хора, които да могат да поемат политическа отговорност, да прокарват политическа линия и политики съответстващи на очакванията на гражданите. Такава политика трябва да се прилага включително чрез бюджета и законодателството, коментира още Михаил Миков. На въпрос с кои партии БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ би влязла в коалиция в 43-то НС, Миков бе категоричен, че само с тези, които приемат основни пунктове от политиката на коалицията, защото в тях са заложени очакванията на по-голямата част от българските граждани.
„Аз не искам Бойко Борисов да подкрепя нас, а политиката,която искат хората, мисля, че това е много по-важно, защото иначе недоверието и разграничаването от институциите ще продължи независимо, какви договорености между политиците могат да се реализират”, заяви Миков.Той бе категоричен, че БСП няма да подкрепи монополите в тяхното потискане на българските производители, както и замразяването на доходите и социалните плащания.

По думите на председателя на левицата работата на следващия парламент зависи много от това дали ще се формира конфигурация, която има обществена подкрепа.Според него следващото НС ще трябва да започне да възвръща доверието в институциите, да създаде спокойствие в страната и да даде повече справедливост на гражданите,тъй като според него усещането за несправедливост е доминиращо в нашето общество и то е част от този свръх дефицит на справедливост и доверие.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.