Миков регистрира в ЦИК коалиция “БСП лява България”

„Не искам да се състезаваме по подписи. По-добре е да се състезаваме по брой бюлетини”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков, след като внесе в ЦИК необходимите документи и подписи за регистрацията на коалиция „БСП лява България”. Миков отказа да прогнозира и колко депутати ще има новата формация след изборите на 5 октомври, като изтъкна, че разчита на това, че коалицията ще има доверие да реализира силно представителство на по-голямата част от българските граждани. По думите на Миков тази коалиция е ново равнище на обединение на лявото в България и на нови социалдемократически и комунистически формации. Лидерът на социалистите изтъкна още, че обединението на левицата е част от обединението на България, което хората очакват за една друга България.

На въпрос за необявените все водачи на листи, Миков заяви, че не са готови и подчерта: „Ние първи обявихме водачите си, другите партии ги държат по чекмеджетата.
На въпрос дали Кристиан Вигенин ще оглави все пак листата в Благоевград, Миков каза, че Кристиан Вигенин ще бъде един добър водач за Благоевград.

„В момента има опит за вътрешнопартийни борби, които се отразяват зле на крайния резултат на левицата, но смятам, че има и разбиране да ги преодолеем”, коментира още Миков. Той припомни и че няколко пъти и на национални съвети е призовавал, че не бива вътрешнопартийното състезание да се превръща в другарска битка за разпределяне на места и не това е смисълът да членуваш в БСП. Миков не скри, че напрежение има не само в Благоевград, а и на много други места и всеки отговорен социалист знае как се преодолява напрежението – с крайно решение.

Снимка: Пресцентър на БСП

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.