Миков: Възможни са протести срещу поскъпването на тока

При увеличението на цените на тока е възможно да има висока обществена реакция, прогнозираха в Ямбол председателят на БСП Михаил Миков и водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов.
„Това, което се случи през зимата на 2013 г., може да започне да се случва още през есента на 2014г.”, категоричен бе Михов. Председателят на БСП увери, че в този “разговор” БСП твърдо е на страната на хората. Михаил Миков подчерта, че очевидно последните промени в ДКЕВР са върнали представителството на онези агенти в българската енергетиката: ВЕИ – та, ЕРП –та, които разбират енергетиката като възможност да реализираш гарантирани печалби. Той подчерта, че те не мислят, че при свита икономика, когато няма потребление и развитие на индустрията, гражданите, при ниски доходи, имат предел, в който могат да поемат на гърба си нормата на рентабилност или нормата на възвращаемост. Миков коментира, че трябва да се намери начин да се преразгледат договорите с американските ТЕЦ-ове, за да бъде цената поносима от българските граждани.
Той заяви и че „Южен поток” и АЕЦ „Белене” не са свалени като приоритет.

„Ако беше стартирало строителството, сега нямаше да се говори за неизпълнение на бюджета. Само ДДС върху аванса, който беше предвиден по договора за „Южен поток” в държавния бюджет щяха да влязат 300 млн. лв., каза Миков.

Снимка: Пресцентър на БСП

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.