Миков не очаква забавяне на оставката на правителството

Не очаквам забавяне на оставката на правителството, стига с този драматизъм. Това заяви председателят на парламента Михаил Миков пред централата на БСП на влизане за заседание на изпълнителното бюро на партията, цитиран от БГНЕС. Миков определи интерпретацията на изказванията му от по-рано днес, че ако няма оставка, БСП “ще търси други конституционни средства”, като прекалена и добави, очаква договореностите за предсрочни избори и съответно оставка да бъдат изпълнени.
По-рано днес председателят на Народното събрание заяви, че ако оставката на правителството се забави, това ще бъде некоректно с оглед постигнатото съгласие за провеждане на избори есента.
Ако няма оставка, ще търсим други конституционни средства, има такива, каза по-рано днес Миков, цитиран от Агенция “Фокус”.
Думите му прозвучаха като намек, че БСП може да внесе вот на недоверие срещу кабинета. В ранния следобед обаче председателят на парламента с усмивка заяви, че интерпретацията на думите му е търсене на драма от медиите.
Думите на Миков дойдоха след като по-рано днес пленарното заседание на парламента се провали заради бойкот от ГЕРБ, а БСП бламира в три парламентарни комисии предложената от правителството актуализация на държавния бюджет. Социалистите подкрепиха актуализацията на бюджета на НЗОК и смятат, че тя може да се осъществи без актуализация на държавния бюджет.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.