Миков кани на консултации лидерите на парламентарни групи

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писма до председателите на парламентарните групи в 42-рото НС, с което ги кани на 8 юли в 11.00 часа да обсъдят дневния ред на Народното събрание за периода 9 – 11 юли, съобщиха от пресцентъра на НС.

“Във връзка с планирането на работата на Народното събрание в пленарната зала през тази седмица приложено към това писмо Ви изпращам дневния ред, приет в сряда миналата седмица с подкрепата на 177 народни представители”, пише в писмото Миков.

Той предлага тази седмица Народното събрание да продължи своята работа по така приетия дневен ред. “Разбира се, след консултации между парламентарните групи, може да се стигне и до друго подреждане и включване на други законопроекти”, пояснява той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви преди дни, че ще участва в такива консултации, но най-вероятно ще прати Цецка Цачева, която ще постави редица условия – например парламентът да гласува актуализация на бюджета на Здравната каса.

Участието на представители на Коалиция за България и ДПС е практически сигурно и никога не се е поставяло под съмнение. Мнозина наблюдатели смятат, че Волен Сидеров няма да се отзове на консултациите при Миков и ще продължи да не участва, заедно с цялата ПГ на “Атака”, в работата на 42-то Народно събрание.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.