Миков и Данаилов се срещнаха с творци на науката и културата

Председателят на БСП Михаил Миков се срещна с интелектуалци и хора на духа по случай Деня на народните будители. Лидерът на левицата се обърна към тях с думите: „Този светъл ден, първи ноември е един велик празник. Празник на хората на духа, на всички онези, които раздават духовност. Искам да се поклоня пред вас- тези, които будихте духа народен. Всички вие, будителите на народната свяст заслужавате едно голямо „Благодаря!” от всички нас, българите”.
Проф. Стефан Данаилов изтъкна, че празникът на будителите трябва да ни напомня да пазим и съхраняваме българската култура. „Първата ни грижа е да обърнем внимание на младите хора към всичко ценно и светло от нашето минало и да ги приобщим, за да почерпят те бодрост и упование, сила и импулс към дейност и творчество. Защото животът е ценен само когато е вдъхновен от идейност и стремеж”, каза професор Данаилов.
Събитието почетоха изтъкнати български творци като- акад. Антон Дончев, акад. Пламен Карталов, писателите- Боян Ангелов, Кольо Георгиев, Анжел Вагенщаин, Недялко Йорданов, Надежда Захариева, художниците- проф. Ивайло Мирчев, проф. Спас Доневски, Симеон Кръстев, театралите- проф. Станислав Семерджиев, проф. Светозар Донев.

Снимка: Пресцентър

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.