Миков е умерен оптимист за оставащите 12 заседания на парламента

Председателят на 42-то обикновено Народно събрание Михаил Миков каза, че е умерен оптимист дали народното събрание ще успее да работи до края през оставащите 12 дни с пленарни заседания.

“Смятам, че ще проявят отговорност народните представители на финала на 42-то Народно събрание да присъстват в пленарна зала”, прогнозира Михаил Миков в интервю за сутрешния блок на БНТ. Според Миков, за изминалата година 15 до 20 заседания са провалени поради липса на кворум от общо 130 заседания и няма да се налага извънредна работа. По думите на председателя на парламента, добре ще е никоя политическа сила да не търси законопроекти, които могат да доведат до свръхполитизация защото изкушенията в предизборната обстановка са много големи.

Миков коментира, че на парламента му предстои един по-спокоен дневен ред, включващ закона за защита на растенията, закона за автомобилните превози и др.

В студиото на БНТ бившият министър на културата и настоящ депутат от ГЕРБ коментира, че е разумно да се гласува всеки закон, който касае хората и съдбата на хората, но се възмути от кадровите промени, които се правят в последния момент.

“Вкарва се един законопроект и сутринта започват луди назначения. Ами не е честно това, те си отиват след една седмица”, заяви Рашидов.

Попитан, ще уволнява ли тези хора, ако ГЕРБ се върне на власт, Вежди Рашидов каза: “Аз, примерно, ако съм – ще уволня всички. Вие не си давате сметка… (В министерството на културата) дойде една дама, пиарката на Доган – разпиля всичко, уволни всичко. Вчера са извършвани … една камара уволнения”.

Според Рашидов Министерството на културата се е превърнало в плод-зеленчук, а съпругата на министър Петър Стоянович източвала институцията – все неща, които скоро щял да обяви публично.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.