Михаил Миков е във Видинско, обеща помощ на засегнатите от пороите

Председателят на Народното събрание Михаил Миков е на обиколка в засегнатите от пороите селища във Видинска област, Както е известно, Миков е депутат именно от този избирателен район.

Извършва се оценка на щетите от наводненията в общините Чупрене и Ружинци, за да бъдат финансово подпомогнати пострадалите около 350 домакинства, каза Миков, цитиран от пресцентъра на парламента.

Смятам, че държавните служители имат съзнанието да работят в събота и в неделя, за да може хората да усетят, че държавата присъства, когато има трудни и тежки ситуации за тях, е казал Миков преди среща с учители и ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици в града.

Вече е започнало назначаването на хора по програми за временна заетост, които ще се включат в отстраняването на щетите, разчистването на речните корита и оказването на помощ на засегнатите от бедствието, е допълнил председателят на парламента.

Преди ден заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова, заместник изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) Янита Манолова и заместник изпълнителният директор на Агенцията по заетостта (АЗ) Николай Николов обиколиха най-засегнатите от пороите места в общините Ружинци и Чупрене, където е обявено бедствено положение. Те обявиха, че ще бъде отпусната еднократна финансова помощ до 325 лв. на всички лица и домакинства, които имат право на това. Помощите ще се изплащат от дирекциите „Социално подпомагане“ във Видин и Чупрене.

Също вчера, в Пловдив председателят на ББЦ Николай Бареков обяви, че партията набира доброволци за работа в наводнените райони и оказване на помощ на пострадалите за излизане от бедствената ситуация.

Снимка: БГНЕС

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.