Мигрантите в Германия са извършили 140 хиляди престъпления

Комисар: Избягвайте мигрантите, агресивни и обучени са
Мигранти са извършили в Германия повече от 140 хиляди престъпления за първите шест месеца на година, което е с 40% повече от същия период на 2015 г. Данните са на криминалната полиция, цитирани от вестник Express.
Това означава, че всеки ден в страната се извършват 780 престъпления, като статистиката отчита само онези случаи, в които са били заловени предполагаемите извършители.
Миналата година бежанци, получили разрешение за пребиваване в Германия, са извършили около 200 хиляди правонарушения, предимно кражби, грабежи и финансови престъпления. Според полицията тазгодишният ръст е свързан отчасти и с факта, че много мигранти не са получили официален статут в страната.
Близо 4000 мигранти са загинали от началото на годината при опит да прекосят Средиземно море, съобщи Международната организация по миграция, цитирана от ДПА.
За цялата минала година те са били с 300 по-малко, което прави  2016-а най-смъртоносната година досега за мигрантите и бежанците, прекосяващи Средиземно море. Броят на жертвите се е увеличил, въпреки намаляването на миграцията към Европа почти два пъти в сравнение с миналата година.
През първите 10 месеца на 2015 година през Средиземно море в Европа са пристигнали около 730 000 мигранти и бежанци. За същия период на 2016 г. броят им е спаднал на 334 000.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.