Методи Андреев: Получих плик с компромати, това е провокация

Пликът, който получих в пощенската си кутия, е провокация. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев по телефона за предаването на Нова ТВ “Събуди се”. Изявлението дойде във връзка с новината, че вчера в края на работния си ден той и още няколко народни представители са получили пликове с части от досието на агент Павел. Твърди се, че зад този псевдоним стои името на лидера на ДПС Лютви Местан – нещо, което той отрича.

В телефонното интервю Андреев поясни, че всъщност той е единственият, получил писмо с подобно съдържание.

“Получих бял плик без обозначение и без подател. Писмото съдържа компроматни материали. Наричам ги така, тъй като те не са изнесени официално”, заяви Андреев, като обяви, че възнамерява да предаде плика на прокуратурата, както и на Комисията по досиетата.

“Оказа се, че само в моята пощенска кутия е пуснато такова писмо. Аз по темата повече няма да говоря. Няма да стана говорител на хората, които правят този тип провокации”, подчерта депутатът.

В края на миналата година по време на гостуване в “Здравей, България” Местан направи изявление, според което никога не е писал и ред за службите на тоталитарна България. В архивите е открито само негово картонче, но досие няма. Твърди се, че ако има, то не е унищожено, а е изчезнало, съобщи novanews.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.