Местан смята да съди всички, упрекващи го в шпионаж и измяна

Сваленият от поста си и изключен от партията бивш лидер на ДПС Лютви Местан обяви пред парламентарните репортери, че има намерение да съди за клевета всички, които са го обвинили в предателство на националните интереси и шпионаж. По думите на Местан, който в момента е независим депутат, неговите адвокати събират конкретна информация за всички юридически и физически лица, включително представители на медии, направили подобни квалификации по негов адрес заради събитията от края на 2015 г.

Лютви Местан изтъкна, че посещението в чуждо посолство не е престъпление. Той обясни отново причините, които са го принудили да остане в турското посолство при предварително уредена среща с посланика.

Както вече многократно бе писано в различни медии, по думите на самия Местан, той е останал няколко часа в посолството на Анкара в София, за да организира личната си сигурност в ситуация, когато е чувствал, че има заплаха за живота му, а НСО изненадващо е свалило охраната му.

Местан съобщи още, че той и петимата отцепели се от ДПС заедно с него депутати, ще бъдат опозиция на сегашното мнозинство в парламента.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.