Местан: Съзнавам безсилието си да призова, когото и да е

„Съзнавам безсилието си да призова, когото и да е. Това са автономни решения и на ГЕРБ, и на „Атака”. С тези думи председателят на ДПС Лютви Местан коментира очертаващата се парализа на Народното събрание след решението на ПГ на ГЕРБ и Атака да не участват в работата на парламента.
Местан изтъкна, че е безотговорно да се пропилее оставащото на това Народно събрание време, “след като вече сме се разбрали, че страната върви към предсрочни избори, след като те са датирани”.

“Имаме редица закони, по които страната е заплашена от наказателна процедура. Те са технически по своя характер, в тях няма политика, която да предполага антагонизма. Защо поне с тях не се ангажираме? Нямам никакво обяснение”, заяви Лютви Местан. Според него да се поставят под съмнение договореностите, постигнати при президента, би било изключително лош знак.

„Не би трябвало да е възможно, защото никой оттук-нататък няма да вярва дори на постигнатото съгласие, дори когато то се постига при държавния глава. Трябва да имаме уважение към себе си, ясно съзнание за тежестта на думите си, ако искаме да възстановим доверието на българските граждани”, изтъкна лидерът на ДПС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.