Местан: Очакваме ръст на гласовете за ДПС

“Очакваме ръст на избирателите ни заради посланията и отговорната политика на ДПС. Не крия, че очаквам разширена подкрепа не само от традиционните избиратели на ДПС, но и от нетрадиционни за движението райони. Ние представяме един класически пример за това, че интеграцията в българското общество е отговорност и на партиите”. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан, който бе третият гост в студиото на Нова ТВ в поредицата “Седмицата на лидерите”.

По темата за изборния туризъм, Местан отправи призив да се снима в Кърджали как всеки ден идват десетки автобуси, дори и в неизборно време.

“Същите тези автобуси, заснети в навечерието на изборите, се представят като изборен туризъм. Ние се борим за всеки един глас на български гражданин от всяка точка на света. Да се представя политическата тежест на ДПС като пряка функция на гласовете от Турция е мит, който се оборва от безспорния факт, че вотът на евроизборите за малко не определи да сме втора политическа сила, без да сме получили един глас от Турция. Аз питам кой е казал, че тези гласове са непременно за ДПС”, попита Лютви Местан.

Лютви Местан обясни тихата и сякаш вяла предизборна кампания с липсата на нови послания и с новите играчи.
Има криза на посланията, като ДПС прави изключение, каза Местан. Той допълни, че според ДПС страната се нуждае от стабилно мнозинство с ясен евроатлантически профил.

“Ще дадем 300 дни толеранс на следващото управление, ако сме опозиция. ДПС дори и да бъде поканено, може да откаже участие в управление”, обясни още Лютви Местан.

Лидерът на ДПС обясни, че срещата му с президента на Турция е била естествена и представлява пример за партийна дипломация в полза на България. Местан отрече да е имало какъвто и да било пазарлък на гласове между двете страни.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.