Местан обвини Диана Найденова в некоректен монтаж на негови думи

Лидерът на ДПС Лютви Местан се обади по телефона в Нова телевизия след излъчването на разговора му с Диана Найденова в рубриката “Карай направо” и обвини водещата, че е направила некоректен монтаж на негово изказване за забраната да се агитира на майчин език по време на предизборната кампания.

“Аз съм глобен от българската държава за това, че съм си позволил да кажа няколко думи на майчин език в предизборната кампания. След което направихте абсолютно скандален монтаж на изказването ми в Долни Воден – там казах, че не е нормално да бъда глобен, ако кажа няколко думи на майчин език. Аномалия е това, че съм глобен, че съм казал няколко думи на майчин език. А не че е ненормално, че всички оратори преди мен са говорили на български език”, обясни Местан, който не криеше, че е афектиран.

“Кълна се, няма такова нещо”, отвърна Диана Найденова, след което помоли: “Господин Местан, успокойте се. Това не е нормално”. Водещата покани лидера на ДПС да отиде в Нова телевизия, за да изгледа материала.

Преди това, в разговора си Найденова в автомобила на “Карай направо” Лютви Местан изтъкна, че ДПС наистина е необходим фактор за българската политика. “Моделът, който ние носим в и със себе си трябва да се осмисли като стратегическо предимство на България. Опитите ДПС да бъде изолирана са опасни”, заяви Лютви Местан. По думите му, „фактът, че огромен брой, на места 100%, от етническите турци подкрепят ДПС ме прави горд. Но не можете на това основание да лепнете етикет на ДПС като етническа партия, защото мегданът в моето родно село е отворен за всички политически сили”, заяви Местан.

Снимка: Нова ТВ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.