Местан: Има нужда от дебати за енергетиката и те ще се проведат

Съдът отказа регистрация на ДОСТ

“Дебати на тема eнергетика са необходими дори под формата на вот на недоверие. Вотът на недоверие, макар да е крайна форма, все пак представлява един диалог между управляващи и опозиция. В този смисъл има необходимост от разисквания по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ, които явно ще се проведат през следващата седмица”. Това се казва в разпространената позиция на председателя на ДПС Лютви Местан във връзка с проваленото заседание на НС, на което трябваше да се разисква вот на тема eнергетика.

Предполагам, че отсъстващите народни представители днес са преценили, че не е целесъобразно и не е в съгласие с добрите парламентарни традиции да се разисква вот на недоверие буквално ден преди големия вот на българските избиратели, казва Местан.

Лидерът на ДПС коментира и проекта “Южен поток”.

Що се отнася собствено до “Южен поток”- съжалявам, ако не съм бил достатъчно прецизен кога и от кого точно е бил подписан проектът. Но независимо от това, кога и от кого е подписан проектът по него, няколко правителства, в това число и предишното на Бойко Борисов, проявиха политическа приемственост, която се следва и от настоящия кабинет „Орешарски”. Припомням последователното, по принцип позитивно, отношение на г-н Бойко Борисов към проекта „Южен поток”, за разлика от негативното му, според мен правилно, отношение към „Бургас– Александруполис” например. Споделям силните си очаквания за съдържателни дебати по вота на недоверие и че всички страни (управляващи и опозиция) ще се ръководим преди всичко от българския национален интерес в областта на енергетиката, завършва позицията на Лютви Местан.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.