Местан: ГЕРБ стават все по-неадекватни

Парламентарната група на ДПС ще отхвърли вота на недоверие, за който гласуването ще е утре. Това съобщи на пресконференция в централата на ДПС председателят на партията Лютви Местан. Той допълни, че депутатите от движението са готови за сериозни дебати по искането на ГЕРБ за освобождане на председателя на парламента Михаил Миков. Според ДПС ГЕРБ стават все по-неадекватни, защото няма по-неадекватно искане от това – за освобождаване на Миков.

По даването на ход на заседанието в четвъртък г-н Миков не може да бъде уязвим, защото почти цялата група на ГЕРБ беше в залата, върна се Местан към събитията от миналата седмица. Депутатът припомни, че в петък народните представители от ГЕРБ не са били в залата, не се обяви наличие на кворум, и нямаше заседание.

"Няма логика партиите, които стоят зад кабинета, да са били заинтересовани от това да няма кворум в парламента. Това е нелогично. Ние сме силно заинтересовани – да има дебати по вота на недоверие и се ангажирах да задам въпрос на премиера и с колегите да предизвикаме нарочни парламентарни дебати", обясни Местан.

До евроизборите не може да се очакват персонални промени в кабинета, заяви председателят на ДПС. – "Не може да изтощаваме избирателите с избори до дупка, докато се стигне до еднопартийно общество. Е, няма еднопартийно общество", коментира Местан.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.