Местан: ДПС не търси разширяване на властовите си позиции

Съдът отказа регистрация на ДОСТ

“Независимо от силния вот за ДПС, ние нямаме абсолютно никакви други претенции за разширяване на властовите позиции на ДПС. Предлагам да спрем с митологемите за преяждане с власт, спекулациите, че ДПС ще се възползва от силната подкрепа, която получи на тези избори и ще поиска разширени властови позиции”. Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента след гласуването по вота на недоверие срещу правителството.
Съдбата на кабинета “Орешарски” няма да се реши с вотове на недоверие, внесени от ГЕРБ, изтъкна още Лютви Местан. Той отбеляза, че няма нищо изненадващо в позицията на ДПС при вота. “Тя произтича от волята на нашите избиратели, тяхната подкрепа за ДПС беше достатъчно отчетлива”, заяви той и допълни, че ДПС е получила на евровота силна подкрепа за статута си на партия, която подкрепя управлението на страната. Няма нищо по-естествено от това с гласуването си ПГ на ДПС да отхвърли внесения вот на недоверие, отбеляза Местан.
На въпрос кой ще замени министъра на екологията Искра Михайлова, която става евродепутат, Местан каза, че ДПС ще предложи млад, енергичен министър и отрече това да е Делян Пеевски. Стана ясно, че все пак кандитарата не е една, а са две.
Лютви Местан увери, че номинацията на ДПС за министър на екологията на мястото на Михайлова ще бъде огласена най-късно в понеделник.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.