Местан: ДПС е готово за коалиционно управление

Избирателят ще реабилитира коалиционността като начин на управление в криза, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан по Дарик радио.

Той подчерта, че ДПС е единствената партия, която говори за коалиционно правителство, базирано на широко съгласие по четири-пет приоритета.

Според Местан трябва да има приемственост между правителствата. Именно затова

ДПС подкрепя запазването на плоския данък с 10% ставка,

за разлика от тезите на БСП, които искат въвеждането на подоходна скала.

Местан допълни, че ниската ставка в никакъв случай не е самодостатъчно условие, за да се увеличат инвестициите у нас. Също така валутният борд трябва да бъде съхранен, заяви Местан.

Следващото правителство трябва да отвори сетивата си за енергията на протеста и да направи всичко възможно да изпълни исканията. Следващото мнозинство обаче трябва да има сила и да каже "не" на искания, които биха дискредитирали статута на България като пълноправен член на ЕС и НАТО. "Ние трябва да кажем и "не" на идеите за монополизация, но не можем да кажем "да" на антимонополното законодателство", допълни Местан.

По думите му трябва да се акцентира върху екологията, производството на биохрани и подпомагането на семейното фермерство.

"Трябва да има субсидии и за фермите, в които се определят от пет до десет животни, за да възстановим планинското животновъдство", коментира лидерът на ДПС.

При туризма акцентът трябва да падне върху лечебния и възстановителния сектор, отбеляза той.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.