Местан: Актуалният въпрос е кого ще подкрепи ДПС след изборите

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира в кулоарите на парламента, че след предсрочните парламентарни избори надали ще има мнозинство, което да е в състояние да управлява самостоятелно и тогава подкрепата на ДПС може да се окаже решаваща.

“Ние сме в положение на подкрепяща партия и след изборите може да е по-актуален не въпросът кой ще пожелае ДПС, а може да се окаже вярна обратната посока – кого ДПС ще реши да подкрепи с оглед интересите на България, на гражданското общество и на базовите ценности на българската демокрация”, заяви Лютви Местан. Той обаче продължи с доста недвусмислено потвърждение за политически “развод” между ДПС и социалистите.

„Кой е казал, че ДПС и БСП са обречени завинаги в друг или един за друг? Кой е казал, че са скачени и не е възможен диалогът с лявото. Ние сме една центристка партия, която затова е центристка и това е съдбата на центристките партии по света”, коментира Местан. По думите му, именно защото ДПС е центристка партия, тя е отворена за диалог с партиите от демократичния спектър.

Местан коментира още, че напоследък “сме свидетели на една много мила надпревара, надпревара на заклинанията, кой по-силно се разграничава от ДПС, кой по-яростно ще изрече заклинанието: „Никога с ДПС”” и допълни, че тези партии изглежда нямат друг признак на идентичност освен разграничението от ДПС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.