Меркел и Оланд разговарят с Путин за ситуацията в Украйна

След вчерашните разговори в Киев с участието на френския президент Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел, украинският президент Петро Порошенко изрази надежда, че преговорният процес за уреждане на ситуацията в Донбас ще спомогне за постигане на реални резултати за установяване на мир. Днес Меркел и Оланд ще обсъдят с президента на Русия Владимир Путин изпълнението на договореностите от Минск на среща в Москва, съобщи БНТ.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че днес Меркел, Оланд и Путин “ще обсъдят какво могат да направят трите им страни за постигане на възможно най-бързо прекратяване на гражданската война в Югоизточна Украйна, която значително се е изострила в последните дни, водейки до многобройни жертви”.

След вчерашните разговори в Киев Оланд и Меркел направиха кратки официални изявления и си тръгнаха без да отговарят на журналистически въпроси. Украинският президент Петро Порошенко благодари на двамата лидери за “същественото им участие в процеса на деескалация и установяване на мир в Украйна и за значителните опити, които вече бяха направени за стабилизиране на обстановката”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.